Janne Laine: Kaukainen 14.8.–6.9.2020

 

Janne Laineen näyttely Kaukainen on kurkistus olevaisen toiselle puolelle. Se on tietoisuutta, jota ei näe, mutta, jonka tietää olevan olemassa. Laine tekee sekä uniikkeja että sarjallisia teoksia perinteisin valokuvapohjaisin metalligrafiikan menetelmin. Hän on suvereeni välitilojen kuvaaja. Hän viihtyy konkreettisen rajamailla ja tykkää näyttää näkymätöntä.

Monissa teoksissa ihminen on läsnä konkreettisemmin kuin vain katseena. Ihminen jättää jälkiä sekä maisemaan että paikkoihin. Kun ihminen on ottanut tilaa haltuunsa sen huomaa. Laine kerää näitä huomioita ja toistaa niitä haikeasävyisissä teoksissa. Hänen nostalgiansa ei ole kuitenkaan onttoa vaan usein syvältäkin kouraisevaa.

Kaukainen on Janne Laineen ensimmäinen näyttely Veikko Halmetojan galleriassa, mutta heidän yhteistyönsä ulottuu vuosituhannen vaihteeseen saakka. Halmetoja kuratoi Laineen retrospektiivisen näyttelyn Tampereen taidemuseoon 2015. Laineen teoksia on suuressa määrässä kotimaisia ja kansainvälisiä kokoelmia esimerkiksi Kiasmassa sekä Albertinan taidemuseossa Itävallassa.

Teoslista | Näyttelyteksti | Curriculum vitae

Ripustuskuvat

Kuvat: Jaakko Kahilaniemi

 

Teokset myydään taiteilijan lukuun (alv 10%)

Lisätietoja:
Veikko Halmetoja
+358 44 215 3005

tai
gallery@galleryhalmetoja.com

Vastaamme kyselyihin myös Instagramissa @galleriahalmetoja sekä Facebookissa facebook.com/galleriahalmetoja