Ville Räty: Underneath the Horizon
8.–31.1.2021

Näyttelyni “Underneath the Horizon” jatkaa sarjaa, jossa olen pohtinut ihmisenä olemista ja ajan henkeä maiseman kautta. Rautaiset rakenteet ovat symboloineet kuvissani ihmisen järkeä ja tiedon maailmaa. Vapaampi maalausjälki on edustanut tunnetta ja orgaanisuutta. Maalaukset kertovat enemmän kokemuksestani tässä ajassa kuin jostain tietystä paikasta. Silti ne ovat olleet aiheeltaan selkeitä maisemia.

“Underneath the Horizon” pureutuu nyt syvemmälle mielen sisäiseen, horisontin alla piilevään maailmaan. Psykologian historia ja kuvasto ovat innoittaneet minua uusiin maalauksellisiin eleisiin ja sommitelmiin. Maalausten lisäksi olen säveltänyt näyttelyyn teemamusiikin, ääniteoksen, joka kuljettaa katsojan näyttelyn emotionaaliseen maisemaan. Näyttelyssä on kaikuja tulkinnoista, jonka mukaan Sigmund Freud olisi saanut ajatuksen mielenkerrostumista Charles Darwinilta. Darwin tutki maakerrostumia löytääkseen tietoa menneistä ajoista. Tämä ajatus on vaikuttanut vahvasti visuaaliseen kuvastooni.

Ajan henki vaikuttaa voimakkaana ihmisen psyykeen ja kokemukseen itsestä. Ihmisen mieltä on tutkittu paljon, ja nykyään mielen terveydestä ja sen ongelmistakin puhutaan avoimemmin, mutta minua on vaivannut eräs havainto tästä ajasta. Teemme ihmisinä ja yhteiskuntana tekoja, valintoja ja arviota, mutta tarkastelemme kaikesta tiedosta huolimatta vain niiden fyysisiä ja taloudellisia vaikutuksia. Psyykkiset vaikutukset jäävät usein varjoon vaikka ne voivat olla valtavat ja pitkäkestoiset. Pinnan alla piilevään maailman tulisi kiinnittää entistä enemmän huomiota.

Ville Räty
7.1.2021

3D-virtuaaliesittely

 

Näyttelyssä esillä olevat teokset

 

Teoslista | Underneath the Horizon

 

Ripustuskuvat

Kuvat: Jaakko Kahilaniemi

Kuvataiteilija Ville Räty · Underneath The Horizon

 

Teokset myydään taiteilijan lukuun. Hinta sis. alv 10 %.

Lisätietoja:
Veikko Halmetoja
+358 44 215 3005

tai
gallery@galleryhalmetoja.com

Vastaamme kyselyihin myös Instagramissa @galleriahalmetoja sekä Facebookissa facebook.com/galleriahalmetoja